Forskningstudie ved Dr. Christina Cook

International Seed Nutrition Society gjennomfører et forskningstudie for å avdekke helse- og velværefordeler av frøbasert næring. Dr. Christina Rahm Cook deler noen spennende innledende funn i sin artikkel, og dette er et fritt utdrag av publiseringen.

Planter som medisin

Menneskeheten har brukt plantebaserte produkter som medisin i tusenvis av år. Planter, inkludert frø, gir naturlige midler for behandling av en rekke lidelser som diabetes, blodtrykk og kroniske inflammatoriske tilstander. Frø har mange kjemiske ingredienser som er ansvarlige for deres terapeutiske egenskaper. Alle frø har bevart mat til næring av embryoen under spiring.

Bilde: Pixabay

Denne undersøkelsen er gjennomført i 40 land rundt om i verden på folk som tar frøbaserte produkter.  De fleste i undersøkelsen tok mer enn ett produkt om gangen, og noen tok bare ett.  Alle respondentene hevdet at supplementet hadde påvirket den generelle helsen og livskvalitet positivt. For eksempel hevdet de fleste respondentene at kosttilskuddene forbedret deres fysiske og mentale form og gjorde at de så yngre ut.

Gode resultater

85% av deltagerne hevdet at produktene fikk dem til å føle at den generelle helsen ble bedre.

Når det gjelder produktenes evne til å håndtere følelsen av kronisk og akutt smerte, svarte 78% positivt til dette.

Undersøkelsen hadde også til hensikt å identifisere om det frøbaserte produktet hadde hjulpet med å redusere vekten, og her svarte 39% ja.

Det ble spurt om hvordan de ville vurdere effekten av produktet ved å hjelpe dem med å forbedre deres generelle helse og livskvalitet. 64% prosent hevdet at produktet var utmerket. 28% følte at det var over gjennomsnittet. 6% følte at det var gjennomsnittlig, og 2% følte at det var under gjennomsnittet (se figur 1).

Figur 1: Fordelingen av hvordan produktet påvirket helsen og livskvaliteten

I tillegg ble deltakerne spurt om hvordan de vurderte kvaliteten på ingrediensene i henhold til hvordan de fikk dem til å føle seg sunne etter 30 dager. 55% hevdet at produktets ingredienser var av meget høy kvalitet, 39% følte at de var av høy kvalitet.

Økt velvære

Ifølge de nevnte funnene er det bevis på at frøbaserte produkter forbedrer individets helse og livskvalitet. Rain Soul, Core, Bend, Pure, Form, svart kumminfrø, kaffe og Chia frø, inneholder alle medisinske egenskaper som kan ha hjulpet respondentene til å forbedre deres velvære.

For eksempel består Rain-produktene av svart kumminfrøolje, svart bringebær, druefrø og D-Ribose.

En kombinasjon av disse frøtilskuddene har høye mineraler, vitaminer og antioksidanter som kreves av kroppen for å utrydde frie radikaler og støtte et sunt immunsystem. Produktet har essensielle fettsyrer, naturlige antioksidanter, vitamin A, vitamin C, antiinflammatoriske og anti-allergen ingredienser. Dette hjelper kroppen til å forhindre vekst av enkelte kreftformer, forbedre immuniteten, støtte fordøyelseshelsen og opprettholde vanlige kolesterol-, sukker- og blodtrykksnivåer.

Yngre

I tillegg hevdet de som brukte Rain-produkter at produktet fikk dem til å føle seg yngre. De svarte bringebærfrøene som finnes i produktet, har antioksidanter som hjelper kroppen å forkaste de skadelige effektene av frie radikaler slik at en person kan bli forynget og virke yngre enn de faktisk er. Dessuten har de svarte bringebærfrøene polyfenoler som smører leddene og hjelper kroppen til å syntetisere sunt kollagen som er nødvendig for sterk brusk. Dermed hjalp disse elementene respondentene i undersøkelsen for å forbedre deres helse og livskvalitet.

Smerte

85% av respondentene hevdet også at produktet hjalp dem med å håndtere kronisk og akutt smerte. Pasienter som lider av leddgikt, opplever vanligvis kroniske smerter. Bruk av frøbaserte produkter kan imidlertid bidra til å lindre slike vondter. Produktet inneholder anti-inflammatoriske elementer og næringsstoffer som er nødvendige for at kroppen skal bekjempe smerter og til og med artritt.

Produktene inneholder også kjemikalier som øker immunforsvaret, og hjelper kroppen til å bekjempe den sykdomsfremkallende smerten. Det høye antallet intervjuere som hevdet at produktet hjalp dem med å håndtere følelsen av kronisk og akutt smerte, bekrefter evnen til frøbaserte produkter i smertehåndtering.

Suksess

Undersøkelsen var en suksess fordi det beviste at frøbaserte produkter inneholder mange medisinske egenskaper.

Basert på funnene, forbedrer frøbaserte kosttilskudd individets helse og livskvalitet.

En diett som inneholder disse frøtilskuddene har høye mineraler, vitaminer og antioksidanter som kreves av kroppen for å utrydde frie radikaler og støtte et sunt immunsystem. Videre inneholder produktene elementer som er nødvendige for å beholde ungdommelighet og langsiktig skjønnhet.

Vil du lese hele rapporten til Dr. Christina Rahm Cook kan du finne den her.

Vil du vite mer om frøbasert ernæring kan du lese mer om det ved å trykke her.

Fra stress til ro på 12 min!

Føler du at du blir dradd i alle retninger og ikke strekker til?
Få gratis lydfil som hjelper deg å finne indre ro i en travel hverdag.

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *