Hvorfor klarer jeg ikke å endre meg?

Nå er høsten kommet og hverdagen er her for fullt igjen. Jeg har hatt en lang og god sommer og har virkelig kost meg med sol og varme dager. Ladet batteriene og forhåpentligvis fylt opp D-vitamin lagrene med mye sol.

Ferietid

Foto: Pixabay

Det er virkelig godt med sommer og ferietid, men jeg kjenner også på at diabetesen min blir litt mer utfordret. Dagene blir annerledes når vi har ferie. Jeg sover lengre, og nyter late og rolige morgener. Til frokost steker vi rundstykker og jeg spiser kanskje litt mer enn jeg pleier ellers. Dagsprogrammet blir veldig varierende, og lunsjen blir mer tilfeldig i ferietiden. Noen dager spiser jeg det samme som jeg pleier i hverdagen, mens andre dager spiser vi kanskje på kafé, eller at det bare blir en is etter en god frokost. Middagen blir også mer varierende, både med tidspunkt og hva som står på menyen. Generelt blir det til at vi koser oss mer enn ellers, både med dessert og et glass vin. For meg er det viktig å skille på hverdag og ferie, og tillate meg selv å nyte litt mer når jeg har fri.

Det er viktig å kose seg og kjenne at jeg lader batteriene mine når jeg har fri.

I sommer ble det en lang og god ferie, og jeg merket at jeg skeiet litt mer ut ettersom ukene gikk. Det er dette med å kose seg med måte, og det kan bli en utfordring noen ganger. Regner med at det er flere som kjenner seg igjen her?

Hverdagen

Nå som hverdagen er her for fullt igjen, kjenner jeg at …

jeg og diabetesen min har best av flest hverdager.

Foto: Pixabay

Det tok litt tid før jeg klarte å komme inn på det gamle vante sporet med «nesten» like dager. For noen uker siden måtte jeg virkelig bestemme meg for at på mandagen skulle jeg tilbake til hverdagsmat og kutte ut søte fristelser. De første dagene var jeg litt fysen på noe godt, og jeg måtte bruke viljestyrken min til å ta gode valg for meg selv. Det som var så bra var at blodsukkeret mitt ble mer stabilt, og jeg fikk ekstra motivasjon til å fortsette med den maten som jeg vet er bra for meg. Det tok ikke mange dagene før alt søt sug var borte, og jeg kjente at dette var godt for meg. Jeg merker at kostholdet også påvirker min mentale helse.

Jeg tar bedre valg og er mer i balanse, og det er jo en kjempebonus!

Ønsker du en endring?

Ofte vet man at man må gjøre en endring, men av ulike grunner blir det utsatt igjen og igjen. Jeg visste at jeg ikke kunne fortsette med «feriemat», men likevel ble det ingen endring. Helt til den dagen jeg virkelig bestemte meg for at på mandag er det slutt. Så hvis du ønsker en endring i livet ditt, er det viktig å virkelig bestemme deg for å gjøre en endring.

En annen viktig faktor for å lykkes er å vite hvorfor du vil gjøre en endring. For meg var den store motivasjonsfaktoren at blodsukkeret er mer stabilt, og at jeg går ned noen kilo som jeg la på meg i sommer.

Har du disse to faktorene på plass, er du langt på vei til å lykkes med endringen din.

Hva vil du endre på i din hverdag?

Om det er en liten eller stor endring du vil gjøre, sett deg ned og tenk godt etter hvorfor du vil gjøre det, og hva det vil gjøre for deg. Deretter bestemmer du deg for at du vil starte med endringen, og bestemmer deg for nøyaktig tidspunkt.

Som regel går all endringen enklere når man først har bestemt seg!

Foto: Pixabay

 

Fra stress til ro på 12 min!

Føler du at du blir dradd i alle retninger og ikke strekker til?
Få gratis lydfil som hjelper deg å finne indre ro i en travel hverdag.

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *