Jeg er diabetiker – er jeg annerledes?

Jeg og mannen min var så heldige å bli invitert til en ukes ferie på Gran Canaria med et vennepar.  Vi satte kursen sydover for en ukes avslappende ferie. Alt var klappet og klart og insulin og annet diabetesutstyr var med i bagasjen.  Vi kom endelig frem til hotellet som lå fantastisk til på stranden, og alt lå til rette for et supert opphold.

Mine «skavanker»  – hva er de?

Vi var klar for sol og bading og jeg var raskt klar med solkrem og bikinien på.

Foto: Pixabay

Jeg bruker insulinpumpe og kjente der og da at det var noe irriterende å gå rundt med den pumpen som alle kunne se. Og så var det klistrelappen med slangen til pumpen som jeg hadde på maven, i tillegg til festet av sensoren som måler blodsukkeret mitt. Jeg kom til å få skille i solen….. Jeg kjente irritasjonen komme og ønsket at jeg hadde lagt igjen pumpen hjemme og heller tatt med meg insulinpenner. Da ville ingen ha sett  pumpen og jeg hadde ikke fått skille på magen.

Nede ved bassengkanten rigget jeg meg til på solsengen og la pumpen under håndkledet så den ikke skulle bli for varm. Roen senket seg, og jeg kjente solen som varmet og strømmet innover meg – tenk at dette var en helt vanlig dag utenom vanlig ferietid! Jeg koste meg veldig, og alt av stress og mas hjemme var glemt.

Litt senere ser jeg plutselig en mann som har protese fra kneet og ned – han går rundt på basengområdet i badebukse som alle andre. Han er sprudlende og blid og ser ut til å elske livet. Det stikker litt i hjertet mitt at jeg nettopp har irritert meg over insulinpumpen min, og at alle ser den når jeg går her med bikini.

Etter kort tid vil han ut i bassenget for å bade, og jeg følger godt med – jeg smugtitter gjennom de mørke solbrillene mine. Han går rett ut i bassenget og svømmer som alle andre, og han er over gjennomsnittet blid også.

 

Dette får meg til å tenke litt mer over meg selv og insulinpumpen min.

Det er jo en ganske liten «skavank» i forhold til å ha en protese, og plutselig føler jeg meg heldig.

Er du ikke enig?

Er jeg annerledes?

Etter å ha ligget en stund i denne varmen, kjenner jeg at det vil være godt med et bad. Jeg kikker meg rundt for å se hvor mange som er her, og om jeg kan komme meg ubemerket ned i bassenget uten at noen ser meg med to «dingser» på magen, men finner fort ut at det ikke blir mulig. Jeg innser at det blir kjipt å være her en hel uke uten å bade, fordi jeg ikke vil at noen skal se meg med to plasterlapper på magen. Jeg tar mot til meg selv og bestemmer meg for å gå ut i bassenget, og tar av meg pumpen og legger den i skyggen før jeg reiser meg opp for å ta et bad.

Foto: Privat

Jeg tenker på han med benprotesen – kan han bade, så kan jeg bade! Jeg går mot bassengkanten, ut i vannet og legger på svøm. Jeg nyter det deilige og varme vannet i bassenget, og svømmer flere runder.

Vel oppe igjen og godt plassert på solsengen min igjen, begynner jeg å tenke på om det var noen som så at jeg var annerledes. Var det egentlig så farlig å vise seg frem med to «dingser» på magen? Hvorfor føler jeg meg flau eller skamfull over å ikke være perfekt? Her på solsengen har jeg tid til refleksjon og ettertanke. Hvorfor er det sånn at vi alle skal være perfekte? Hvorfor prøver vi å skjule det som er annerledes med oss? Jeg har aldri opplevd at noen har sagt noe negativt til meg fordi jeg har diabetes. De fleste er nysgjerrige på hvordan det er å ha diabetes, noen kommer med velmenende råd, og noen tror at insulinpumpen er en skritt-teller – hehe.

Jeg er Jorunn – som har Diabetes.

Etter litt tankevirksomhet fikk jeg snudd tankene mine, og jeg ble stolt av meg selv for at jeg gikk i bikini, solte meg og badet som alle andre – jeg var perfekt på min måte. Jeg kommer til å tenke på min gode venninne Lilly som har allergi, og jeg synes jo hun er verdens beste selv om hun ikke tåler alt. Hun er ikke allergi-Lilly, jeg er ikke diabetes-Jorunn og han med protese er ikke protese-Hans. Nei, Lilly er en god venninne som har allergi, Hans er en likandes kar med protese og jeg er Jorunn som har diabetes.

Jeg synes vi er perfekte på hvert vårt vis alle sammen!

 

God klem fra Jorunn

 

Har du diabetes?

Da kan du trykke på knappen under og FÅ mine 3 Beste Tips til en Bedre diabeteshverdag!

 

 

 

 

 

Fra stress til ro på 12 min!

Føler du at du blir dradd i alle retninger og ikke strekker til?
Få gratis lydfil som hjelper deg å finne indre ro i en travel hverdag.

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *